Wij bouwen

      BETERE WEBSITES

 

Jij krijgt

      MEER RESULTAAT

"

Domeinnaamfraude: let op!

We krijgen de laatste tijd weer regelmatig berichten van klanten die benaderd zijn door een bedrijf dat domeinnamen verkoopt. Deze bedrijven bellen met de boodschap dat zij op het punt staan om een domein van onze klant met een andere extensie (.com, .net, .org, .info, etc.) vast te leggen of dat een zeer gewilde domeinnaam weer vrijkomt. Maar gelukkig krijgt onze klant de mogelijkheid om deze domeinnaam alsnog te registreren, voordat de concurrent ermee aan de haal gaat. Heb je ook weleens van deze telefoontjes/mailtjes gehad? Lees dan snel verder!

domeinnaamfraude

Oplichting met de verkoop van domeinnamen

Tijd krijgen om een domeinnaam alsnog te registreren voordat een concurrent deze vastlegt. Een buitenkans, zou je zeggen! Niet dus. We hebben hier te maken met domeinnaamfraude. Er is de laatste tijd helaas weer een stijging van deze vorm van oplichting. Er worden exorbitant hoge bedragen gevraagd voor de domeinnamen, tot wel 15 keer meer dan wat deze normaal waard zijn. Daarbij is het in de meeste gevallen ook zo dat de genoemde domeinnaam nog gewoon vrij is voor registratie. Als je akkoord gaat, ben je dus een dief van je eigen portemonnee.

Hoe herken je domeinnaamfraude?

Domeinnaamfraude is gelukkig redelijk makkelijk te herkennen:

  • Je wordt telefonisch, per e-mail of per post benaderd.
  • Je wordt onder druk gezet om meteen te beslissen.
  • Het te betalen bedrag voor de domeinnaam bedraagt enkele honderden euro’s.
  • Je wordt gevraagd om je domeinnaam te verlengen, terwijl deze nog niet afloopt.

Vaak doet de fraudeur zich tevens voor als medewerker van SIDN. SIDN is de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland en regelt de domeinnaamregistraties met extensie .nl. Deze instantie zal nooit telefonisch contact opnemen om je een andere extensie te verkopen. Ook legitieme bedrijven die domeinnamen registreren zullen nooit telefonisch contact opnemen om dit te doen. Word je dus gebeld door iemand die je een domeinnaam wil verkopen, dan heb je vrijwel zeker te maken met een fraudeur.Een bedrijf dat hierom bekendstaat is TM Benelux, zoals te lezen is in dit artikel van Opgelicht. Trap niet in deze oplichting met domeinnamen en pas op als je door dit bedrijf benaderd wordt!

Wat kost een domeinnaam?

Veel mensen weten niet wat normale bedragen zijn voor het registreren van een domeinnaam. Een domeinnaam hoeft niet veel te kosten. Afhankelijk van de extensie (.nl, .com, .net, .org, .info, etc.) variëren de kosten van €15,- tot ongeveer €50,- per jaar. De extensie die je kiest is afhankelijk van waar je bezoekers het meeste vandaan zullen komen. Als je verwacht dat bezoekers uit verschillende landen zullen komen kun je kiezen voor de algemene extensie .com (trekt wereldwijde bezoekers aan) of voor .eu (voor bezoekers binnen de EU).

Vrijblijvende check

Twijfel je over een aanbieding die je krijgt, ga er dan zeker niet op in. Wij kunnen alle extensies checken en in verreweg de meeste gevallen zien we dat de extensies waar de fraudeurs over bellen, helemaal niet vastgelegd worden. Dus krijg je een telefoontje, een mailtje of een brief over een kaper op de kust voor je domeinnaam, laat ons dan vrijblijvend die extensie checken. Wij kunnen de betreffende domeinnaam desgewenst ook voor je registreren voor een eerlijke prijs en op een legitieme manier.

Wil je meer informatie of ben je de dupe geworden van domeinnaamfraude? Neem dan contact met ons op. Wij staan voor je klaar!

Nog meer handige online marketing tips

4 manieren om je online zichtbaarheid te vergroten

4 manieren om je online zichtbaarheid te vergroten

Online zichtbaar zijn is in 2023 belangrijker dan ooit. Door je online vindbaarheid te vergroten, verhoog je het aantal website bezoekers, waardoor je ook je conversie kan verhogen. Online zichtbaarheid is een goed middel om je doelen (zoals meer offerte aanvragen of meer verkopen) te bereiken. Er zijn verschillende manieren om je online zichtbaarheid te vergroten. We bespreken graag 4 manieren:

14 tips om succesvol te groeien op Instagram

14 tips om succesvol te groeien op Instagram

Instagram, het is een van de bekendste en grootste socialmediakanalen van nu. Het platform biedt veel potentie voor het (organisch) laten groeien van je bedrijf, maar er is ook veel concurrentie. Een goede strategie is dus onmisbaar. Daarom delen wij 14 tips om succesvol te groeien op Instagram!