Wij bouwen

      BETERE WEBSITES

 

Jij krijgt

      MEER RESULTAAT

"

Het belang van een SSL-certificaat op je website

Sta jij er wel eens bij stil wat het slotje boven in je adresbalk eigenlijk betekent? En wat voor gevolgen het kan hebben wanneer dit slotje niet aanwezig is? Dit slotje geeft aan of de website beveiligd is door middel van een SSL-certificaat, een term waar je misschien wel eens van gehoord hebt. Al jaren wordt SSL gebruikt voor een betere beveiliging van gegevens tussen de server van jouw website en een internetbrowser. In dit blog leggen we je uit wat dit SSL-certificaat precies inhoudt en waarom deze zo belangrijk is! 

Wat is een SSL-certificaat precies? 

SSL staat letterlijk voor Secure Sockets Layer. Dit is een beveiligingsprotocol (het https-protocol) dat ervoor zorgt dat er een beveiligde verbinding is tussen een webserver en een internetbrowser. Dit maakt het mogelijk dat alle gegevens die tussen deze webserver en internetbrowser worden verstuurd geheim blijven. 

Om ervoor te zorgen dat jouw website ook daadwerkelijk beveiligd is met SSL, heb je een SSL-certificaat nodig. Op deze manier blijven alle gegevens van jouw websitebezoekers beschermd. Dit certificaat bevat gegevens over de certificaathouder, het domein, de naam van de instantie die het certificaat heeft uitgegeven en de geldigheidsduur van het certificaat. 

Waarom een SSL-certificaat?

  • Verplicht: Een SSL-certificaat is verplicht volgens de AVG. Wanneer je persoonsgegevens op jouw website verwerkt ben je verplicht om een dit certificaat te hebben. 
  • SEO: Een SSL-certificaat kan zorgen voor een hogere positie in Google. Dit is namelijk een ranking factor voor Google. Zij willen namelijk dat elke website op de juiste manier is beveiligd.
  • Conversies: Een SSL-certificaat kan de conversies op je website verhogen. Dit komt doordat bezoekers op je website inmiddels gewend zijn aan het slotje boven in de adresbalk. Wanneer dit slotje wordt gezien is er vaak meer vertrouwen.  
  • Beveiliging: Een SSL-certificaat beschermt de gegevens van de bezoekers op je website. Je wilt natuurlijk niet dat deze gegevens door internetcriminelen worden onderschept. 

Genoeg redenen dus om ervoor te zorgen dat jouw website beschikt over een SSL-certificaat!

Heeft jouw website nog geen SSL-certificaat? Wij helpen je graag!

Nog meer handige online marketing tips

4 manieren om je online zichtbaarheid te vergroten

4 manieren om je online zichtbaarheid te vergroten

Online zichtbaar zijn is in 2023 belangrijker dan ooit. Door je online vindbaarheid te vergroten, verhoog je het aantal website bezoekers, waardoor je ook je conversie kan verhogen. Online zichtbaarheid is een goed middel om je doelen (zoals meer offerte aanvragen of meer verkopen) te bereiken. Er zijn verschillende manieren om je online zichtbaarheid te vergroten. We bespreken graag 4 manieren:

14 tips om succesvol te groeien op Instagram

14 tips om succesvol te groeien op Instagram

Instagram, het is een van de bekendste en grootste socialmediakanalen van nu. Het platform biedt veel potentie voor het (organisch) laten groeien van je bedrijf, maar er is ook veel concurrentie. Een goede strategie is dus onmisbaar. Daarom delen wij 14 tips om succesvol te groeien op Instagram!