Logo Creating4U - Sterk in verschil
2 augustus 2021
Het belang van een SSL-certificaat op je website
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft een orthodontiepraktijk een boete van 12.000 euro opgelegd. De website van de praktijk was onbeveiligd. Daardoor liepen patiënten het risico dat gevoelige gegevens, zoals hun BSN, op straat kwamen te liggen. Lees hieronder verder over het belang van een SSL-certificaat.

Het belang van een SSL-certificaat op je website

Sta jij er wel eens bij stil wat het slotje boven in je adresbalk eigenlijk betekent? En wat voor gevolgen het kan hebben wanneer dit slotje niet aanwezig is? Dit slotje geeft aan of de website beveiligd is door middel van een SSL-certificaat, een term waar je misschien wel eens van gehoord hebt. Al jaren wordt SSL gebruikt voor een betere beveiliging van gegevens tussen de server van jouw website en een internetbrowser. In dit blog leggen we je uit wat dit SSL-certificaat precies inhoudt en waarom deze zo belangrijk is! 

Wat is een SSL-certificaat precies? 

SSL staat letterlijk voor Secure Sockets Layer. Dit is een beveiligingsprotocol (het https-protocol) dat ervoor zorgt dat er een beveiligde verbinding is tussen een webserver en een internetbrowser. Dit maakt het mogelijk dat alle gegevens die tussen deze webserver en internetbrowser worden verstuurd geheim blijven. 

Om ervoor te zorgen dat jouw website ook daadwerkelijk beveiligd is met SSL, heb je een SSL-certificaat nodig. Op deze manier blijven alle gegevens van jouw websitebezoekers beschermd. Dit certificaat bevat gegevens over de certificaathouder, het domein, de naam van de instantie die het certificaat heeft uitgegeven en de geldigheidsduur van het certificaat. 

Waarom een SSL-certificaat?

  • Verplicht: Een SSL-certificaat is verplicht volgens de AVG. Wanneer je persoonsgegevens op jouw website verwerkt ben je verplicht om een dit certificaat te hebben. 
  • SEO: Een SSL-certificaat kan zorgen voor een hogere positie in Google. Dit is namelijk een ranking factor voor Google. Zij willen namelijk dat elke website op de juiste manier is beveiligd.
  • Conversies: Een SSL-certificaat kan de conversies op je website verhogen. Dit komt doordat bezoekers op je website inmiddels gewend zijn aan het slotje boven in de adresbalk. Wanneer dit slotje wordt gezien is er vaak meer vertrouwen.  
  • Beveiliging: Een SSL-certificaat beschermt de gegevens van de bezoekers op je website. Je wilt natuurlijk niet dat deze gegevens door internetcriminelen worden onderschept. 

Genoeg redenen dus om ervoor te zorgen dat jouw website beschikt over een SSL-certificaat!

Heeft jouw website nog geen SSL-certificaat? Wij helpen je graag!

Dit blog delen

Hoe werkt SEA? Zoekmachine adverteren voor beginners

Hoe werkt SEA? Zoekmachine adverteren voor beginners

Wat is SEA en hoe werkt het? En wat is het verschil tussen SEA en SEO? Daar geven we je graag antwoord op! We delen bovendien een handig SEA stappenplan voor beginners. Na het lezen van dit blog weet jij hoe SEA werkt en hoe jij kan beginnen met succesvol adverteren in Google! 

Hoe kun je Pinterest zakelijk inzetten voor je bedrijf? + handig stappenplan

Hoe kun je Pinterest zakelijk inzetten voor je bedrijf? + handig stappenplan

Maak jij al gebruik van Pinterest voor je bedrijf? Zo niet, dan is dat een gemiste kans. Je kan Pinterest namelijk heel goed zakelijk inzetten! We bespreken in dit blog wat Pinterest precies is, wat de voordelen zijn en we geven je een handig stappenplan om de eerste stappen te zetten naar een succesvol Pinterest account! 

Ook aan de slag met jouw website?

 

Het is tijd. Tijd om aan de slag te gaan met jouw website. Tijd om meer klanten te scoren. Tijd voor meer resultaat.

Maar neem nog even de tijd om gratis advies van ons in te winnen. Want dat is time well spent.