Logo Creating4U - Sterk in verschil
16 september 2021
De resultaten van online marketing
Als we bij nieuwe klanten uitleg komen geven over online marketing, krijgen we steevast de vraag: "Wat levert het op?" Een logische vraag natuurlijk, maar helaas is die moeilijk te beantwoorden. Elke website is anders, elke doelgroep reageert anders en elk product/dienst vraagt om een andere aanpak. Het grote voordeel van online marketing is wel dat het goed meetbaar is. Dus we kunnen laten zien dat onze aanpak van online marketing eigenlijk altijd goede resultaten oplevert. En dat is iets waar we stiekem best trots op zijn...

De resultaten van online marketing

Neem dit voorbeeld. Deze hovenier is al jarenlang actief op internet, maar werd 2 jaar geleden klant bij ons. In het begin hebben we sterk de focus gelegd op meer bezoekers op de website krijgen. Dat lukte aardig, maar het is minstens zo belangrijk om de kwaliteit van die bezoekers continu te verbeteren. Door de website beter in te richten (onder andere door het aanbrengen van een goede funnel) hebben we het aantal paginaweergaven en het aantal bekeken pagina’s per sessie flink kunnen verhogen. Voor Google en andere zoekmachines is dit een signaal dat de website content met hoge kwaliteit bevat, waardoor de website op vrijwel alle zoektermen hoger wordt geplaatst.

Screenshot van Google Analytics. Het aantal paginaweergaven steeg in een jaar met ruim 67%, het aantal pagina’s per sessie met bijna 60%. Twee belangrijke graadmeters voor de kwaliteit van een website.

Tegelijkertijd hebben we de website verder geoptimaliseerd voor mobiele apparaten. Het aantal bezoekers dat de website via een smartphone bezocht nam sterk toe. Mobiele bezoekers bleven langer op de website, bezochten meer pagina’s per sessie en voerden meer conversies (actie op een website, zoals het invullen van een aanvraagformulier) uit. Aangezien Google sinds een aantal jaar Mobile First indexeert, heeft dit een positief effect op de positie van de website van onze klant in de zoekresultaten.

Screenshot van Google Analytics. Ook het aantal mobiele bezoekers en de kwaliteit daarvan namen in een jaar tijd sterk toe.

Voorbeeld 2: Hoger in Google zorgt voor meer omzet
Eén van onze belangrijkste taken is om ervoor te zorgen dat de websites van onze klanten zo hoog mogelijk in Google terecht komen op zoveel mogelijk relevante zoektermen. Zo ook bij de website van deze groothandel. In een jaar tijd hebben we gezorgd voor een ruime verdubbeling van het aantal bezoekers dat via Google op deze website komt. Daarbij hebben we er goed op gelet dat de kwaliteit van de bezoekers niet lager werd. Dit resulteerde in een ruime verdriedubbeling van het aantal prijsaanvragen (conversies) van bezoekers die via Google op de website kwamen.

Screenshot van Google Analytics. Het aantal bezoekers dat via de zoekmachines op de website komt is in een jaar tijd met ruim 145% gestegen. Het aantal prijsaanvragen via Google steeg met maar liefst 201%!

De zoekmachines zorgen voor het grootste aantal bezoekers, maar er zijn nog meer kanalen om bezoekers naar de website te trekken. Denk bijvoorbeeld aan e-mailmarketing, social media en banneradvertenties. Deze kanalen hebben we ook ingezet bij deze groothandel. Dit heeft ervoor gezorgd dat dit bedrijf in een half jaar maar liefst 131 aanvragen meer heeft gehad dan dezelfde periode vorig jaar. Een stijging van 524%!

Screenshot van Google Analytics. Een heel mooi resultaat: ruim 6 keer zoveel prijsaanvragen in een jaar tijd!

Voorbeeld 3: Met een uitgekiende online strategie een nieuwe website snel laten renderen
Maar uiteraard werken we niet alleen met bestaande websites. Ook nieuwe websites pakken we graag aan. Zo hebben we voor een leverancier van zwembaden een nieuwe website gebouwd. Deze website ging in januari 2018 live. Vervolgens hebben we ervoor gezorgd dat het aantal bezoekers in een jaar tijd omhoog is geschoten.

Screenshot van Google Analytics. In een jaar tijd een ruime verdriedubbeling van het aantal bezoekers.

Vooral het verkeer dat via Google op de website binnenkomt is explosief gestegen. In een jaar tijd met bijna 2.500% (vijfentwintighonderd procent)! Dit hebben we bereikt door een gedegen zoektermenonderzoek te doen. Aan de hand van dat onderzoek hebben we ons vervolgens kunnen focussen op belangrijke zoektermen, waarop de concurrentie nog niet hoog was. Dit alles heeft geresulteerd in drie keer zoveel aanvragen via de website.

Screenshot van Google Analytics. Een stijging van 2.480% dat via Google op de website komt!

Dit zijn niet de enige voorbeelden
Dit zijn slechts enkele voorbeelden van het grote effect dat online marketing kan hebben. Benieuwd naar nog meer voorbeelden? Ik laat ze u graag zien in een vrijblijvend en gratis adviesgesprek!

Dit blog delen

Hoe werkt SEA? Zoekmachine adverteren voor beginners

Hoe werkt SEA? Zoekmachine adverteren voor beginners

Wat is SEA en hoe werkt het? En wat is het verschil tussen SEA en SEO? Daar geven we je graag antwoord op! We delen bovendien een handig SEA stappenplan voor beginners. Na het lezen van dit blog weet jij hoe SEA werkt en hoe jij kan beginnen met succesvol adverteren in Google! 

Hoe kun je Pinterest zakelijk inzetten voor je bedrijf? + handig stappenplan

Hoe kun je Pinterest zakelijk inzetten voor je bedrijf? + handig stappenplan

Maak jij al gebruik van Pinterest voor je bedrijf? Zo niet, dan is dat een gemiste kans. Je kan Pinterest namelijk heel goed zakelijk inzetten! We bespreken in dit blog wat Pinterest precies is, wat de voordelen zijn en we geven je een handig stappenplan om de eerste stappen te zetten naar een succesvol Pinterest account! 

Ook aan de slag met jouw website?

 

Het is tijd. Tijd om aan de slag te gaan met jouw website. Tijd om meer klanten te scoren. Tijd voor meer resultaat.

Maar neem nog even de tijd om gratis advies van ons in te winnen. Want dat is time well spent.