Wij bouwen

      BETERE WEBSITES

 

Jij krijgt

      MEER RESULTAAT

"

4 manieren om je online zichtbaarheid te vergroten

Online zichtbaar zijn is in 2024 belangrijker dan ooit. Door je online vindbaarheid te vergroten, verhoog je het aantal website bezoekers, waardoor je ook je conversie kan verhogen. Online zichtbaarheid is een goed middel om je doelen (zoals meer offerte aanvragen of meer verkopen) te bereiken. 

4 manieren om je online zichtbaarheid te vergroten

Er zijn verschillende manieren om je online zichtbaarheid te vergroten. We bespreken graag 4 manieren:

1. Zoekmachineoptimalisatie (SEO)

SEO staat voor Search Engine Optimization, oftewel zoekmachineoptimalisatie. Dit betekent dat je een website optimaliseert zodat hij beter gevonden wordt in de organische zoekresultaten van zoekmachines als Google. Het doel is dus een betere vindbaarheid van de website en hogere posities in de zoekresultaten van zoekmachines als Google en Bing. Hoe meer hoge posities jouw website heeft, hoe meer bezoekers er vanaf zoekmachines op je website komen. Dit draagt dus bij aan de zichtbaarheid van je website! En het mooiste: het gaat om duurzame resultaten waarbij je niet betaalt voor de kliks.

Wil je aan de slag gaan met de SEO van je website? Lees dan ons blog: hoe werkt SEO? Zoekmachineoptimalisatie voor beginners.

2. Social media

Een goede manier om zichtbaar te worden is social media. Bij elk bericht dat je plaatst op een kanaal creëer je namelijk al zichtbaarheid. Door consequent berichten te plaatsen, interactie aan te gaan met je volgers en actief te zijn op een platform, zorg je voor blijvende zichtbaarheid van jouw bedrijf. 

Dit zijn de meest gebruikte social media kanalen die je kan inzetten voor je online zichtbaarheid:

  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • TikTok 

Tip: maak je al gebruik van TikTok? Het voordeel van TikTok is dat je zonder (veel) volgers een groot bereik kan creëren. Door het algoritme van TikTok is het nog vrij makkelijk om veel weergaven van je video’s te behalen.

Lees ook: Hoe kun je Pinterest zakelijk inzetten voor je bedrijf? + handig stappenplan

Lees ook: 14 tips om succesvol te groeien op Instagram

3. Social media adverteren

Wil je snel een groot bereik via social media? Dan kan je gaan adverteren! Elk social media platform biedt zijn eigen advertentiemogelijkheden. Onderzoek op welke social media kanalen jouw doelgroep zich bevind en de advertentiemogelijkheden van dit kanaal. Ook met een klein advertentiebudget kan je jouw online zichtbaarheid al vergroten. 

Tip: heb je een lokale doelgroep? Dan kan je met adverteren heel gericht je doelgroep bereiken. Je kan met adverteren namelijk zelf de locatie bepalen. Heb jij bijvoorbeeld een bakkerij in Utrecht, dan kan jij heel gericht alleen de mensen in Utrecht (en omstreken) bereiken. Zo creëer jij precies zichtbaarheid waar je doelgroep zich bevindt. 

4. Zoekmachine adverteren (SEA)

Naast adverteren via social media kan je ook adverteren via zoekmachines zoals Google. Dit wordt ook wel SEA (Search Engine Advertising) genoemd. Het voordeel van SEA is dat je direct je online zichtbaarheid vergroot. 

Wil je meer leren over wat SEA is en hoe het werkt? We hebben een blog geschreven waarin we een uitgebreid stappenplan delen om een succesvolle SEA campagne op te zetten. Lees hem hier!

Weten hoe het met jouw online zichtbaarheid is?

Om beter zichtbaar te worden, moet je natuurlijk eerst weten hoe het er nu voor staat. Onze gratis en vrijblijvende webscan is daarom altijd een goed idee! Je ontvangt een uitgebreide rapportage met de huidige staat van jouw online zichtbaarheid én veel tips om deze zelf te verbeteren. Ook krijg je waardevolle inzichten in de online zichtbaarheid van jouw concurrenten. Alle input dus om gedegen aan jouw eigen online zichtbaarheid te gaan werken!

Je vraagt de webscan gemakkelijk aan door het formulier op deze pagina in te vullen: gratis webscan.

Nog meer handige online marketing tips

14 tips om succesvol te groeien op Instagram

14 tips om succesvol te groeien op Instagram

Instagram, het is een van de bekendste en grootste socialmediakanalen van nu. Het platform biedt veel potentie voor het (organisch) laten groeien van je bedrijf, maar er is ook veel concurrentie. Een goede strategie is dus onmisbaar. Daarom delen wij 14 tips om succesvol te groeien op Instagram!

6 gratis Google tools voor jouw online marketing 

6 gratis Google tools voor jouw online marketing 

Wist je dat Google meer dan 25 gratis tools biedt voor bedrijven? Met deze tools kun je de statistieken van je website analyseren, trends inzien en de posities van je zoekwoorden bekijken. In deze blog lichten we 6 van deze interessante gratis Google tools voor je uit!